Hrvatski radio

Radio Pula

Završetak odlične sezone u jedriličarskom klubu Vega

20.12.2021.

14:36

Autor: HRT

Vega 2021

Vega 2021

Foto: JK Vega / ustupljena fotografija

U nedjelju je Valsaline obasjalo sunce, a plave majice zaplavile jedriličarski klub Vega. Svojim jedriličarima i jedriličarkama podijelili su nagrade, poželjeli sve najbolje u Novoj godini te uz ugodno druženje zapečatili uspješnu sezonu 2021.

Jedriličarski klub Vega, nekoliko godina unazad počeo je obilježavati kraj godine druženjem kako bi svoje članove nagradio za trud i uspjeh. Prošle godine druženje su morali otkazati zbog nepovoljne epidemiološke situacije zbog čega im je ovogodišnje druženje bilo još važnije. Nitko nije ostao zaboravljen pa su za ostvarene iznimne rezultate na državnim, svjetskim i europskim prvenstvima u 2020. i 2021. godini dobili svi, od najmlađih do seniora.


Od važnih uspjeha u 2020. godini valja spomenuti zlato Tristana Tola te srebro Katje Tabak na Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist, srebro Tedija Leonardellija na Prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 4, zlato Lee Rakovac na Kupu Hrvatske u klasi ILCA 4, zlato Kosanović/Čelić te broncu Poretti/Pamić na Prvenstvu Hrvatske u klasi Flying Dutchman, a od važnih uspjeha u 2021. godini valja spomenuti srebro Tristana Tola na Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist, broncu na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist u sastavu Tristan Tol, Vito Fili, Karla Blašković, Lucija Belušte Ivano Rovis, zlato Tedija Leonardellija na Prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 4, srebro Kosanović/Čelić te broncu Battistin/Blašković na Prvenstvu Hrvatske u klasi Flying Dutchman.


- Danas je poseban dan za nas, nagradili smo svoje jedriličare i trenere za postignute rezultate, za njihov trud i napredak u zadnje dvije godine. Oduvijek se trudimo što više popularizirati jedrenje te ga približiti građanima Pule. Želimo da djeca u jedrenju uživaju, da s osmijesima dolaze u klub, da sklapaju prijateljstva koja će biti za cijeli život. Zato su ovakva druženja, kada se skupimo i veliki i mali samo potvrda da dobro radimo i uspijevamo u svojoj misiji i cilju - s veseljem je rekao predsjednik kluba Refko Ganić.


Nagrađeni su bili svi jedriličari i treneri za svoje iznimne rezultate na svjetskim i europskim prvenstvima u 2020. i 2021. godini, osvojene medalje na pojedinačnim PH u klasama ILCA 4 i Optimist u 2020. i 2021. godini i osvojenoj brončanoj medalji na ekipnom PH 2021.godine.


Kako godini još nije kraj, četvero Vegovca čeka još jedna kriterijska regata i to na Hvaru. S tom regatom zaključiti će već ionako uspješnu 2021. sezonu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.