Hrvatski radio

Radio Pula

Završni turnir Super hrvatske boćarske lige

08.04.2022.

11:55

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: WikimediaCommons / slobodna fotografija

U Poreču se u subotu i nedjelju 9. i 10. travnja održava Završnica Super HBL-e u sezoni 2021./2022. 

U boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, u polufinalnim susretima u subotu 9. travnja sastaju se:


o Bk Istra Poreč (Poreč) - Bk Pazin (Pazin) u 10.30 sati

o Bk Biston (Baška Voda) - Bk Zrinjevac (Zagreb) u 16.30 sati


Pobjednici polufinalnih susreta sastaju se u nedjelju 10. travnja u 14 sati u finalnom susretu u borbi za seniorskog klupskog Prvaka Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2021./2022. U slučaju neriješenog rezultata u svim susretima na finalnom turniru pobjednik je ekipa koja je ostvarila bolji plasman nakon regularnog dijela natjecanja.


Poredak u regularnom dijelu Super HBL je sljedeći: 1. Biston, 2. Istra Poreč, 3. Pazin, 4. Zrinjevac.


Rezultatima završnog turnira znat će se i hrvatski predstavnici na ovogodišnjem Kupu europskih prvaka u kojem će Hrvatsku predstavljati dva kluba. Završnica Kupa europskih prvaka će se održati upravo u Poreču 12. – 13. studenoga.


Pravo nastupa u Kupu europskih prvaka stječe prvak Super HBL-e u sezoni 2021/2022 i zauzima poziciju broj 1. Ako prvoplasirana ekipa Super HBL-e nakon regularnog dijela natjecanja (Biston) ne bude i pobjednik finalnog turnira ta ekipa zauzima poziciju broj 2 u Kupu europskih prvaka unatoč porazu na završnom turniru. Ako je prvak Hrvatske ekipa koja je zauzimala i prvo mjesto nakon završetka regularnog dijela prvenstva (Biston) tada poziciju broj 2. u Kupu europskih prvaka za 2022. zauzima doprvak Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2021./2022., odnosno poraženi u finalu završnog turnira Super HBL.


Izravan prijenos svih susreta završnog turnira bit će dostupan naYouTube kanalu Hrvatskog boćarskog saveza


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR