Hrvatski radio

Radio Pula

1. do 4. razredi osnovaca vraćaju se nastavi uživo

14.04.2021.

15:21

Autor: Tomislav Šikić

Načelnik Dino Kozlevac (Foto: HRT)

Načelnik Dino Kozlevac (Foto: HRT)

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 19. do 23. travnja.

"Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, nastava će se odvijati kako slijedi:

-       od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine - razredna nastava, za niže razrede od I. do IV., u svim osnovnim školama na području Istarske županije odvijat će se prema MODELU A - nastava uživo, u školi.

-       od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine - u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda odvijat će se prema MODELU C, nastava na daljinu (online).

-       od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine - u svim srednjim školama, uključujući i maturante, nastava će se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online), s pripadajućom praksom.

Učenici nižih razreda osnovne škole, od I. do IV. razreda, vraćaju se na nastavu prema Modelu A - u školi. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, nastava će se odvijati prema Modelu C - na daljinu.

Potrebno je istaknuti kako je zdravstveni sustav u Istarskoj županiji napregnut iznad mogućnosti održavanja redovnog rada, što je posljedica jako velikog broja COVID i ne-COVID pacijenata kojima je neophodno intenzivno liječenje, ali i bolničko liječenje. Osnovna svrha donošenja mjera je postizanje stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije", stoji u priopćenju Stožera koje potpisuje načelnik Dino Kozlevac.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.