Hrvatski radio

Radio Pula

10 godina Kluba Pulske filmske tvornice

06.05.2021.

13:58

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija

Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Pulska filmska tvornica obilježava 10 godina djelovanja svog Kluba. Proslava počinje u 19 sati Svečanom sjednicom u Kinu Valli prilikom koje će se prikazati pregled filmova Pulske filmske tvornice i uručiti priznanja istaknutim tvorničarima.

U prostorijama Kluba Pulske filmske tvornica u 21 sat izložbu10 godina Kluba otvorit će Tina Širec-Džodan. Izložbu čine raznolik izbor dokumentacijskih materijala i rekvizita s brojnih snimanja kojima ćemo se prisjetiti petstotinjak realiziranih klupskih programa i projekata. 

"Klub Pulske filmske tvornice posvećen je  razvoju, unapređenju i promociji filmskog i video stvaralaštva te filmske umjetnosti općenito, ali i produkciji dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Koncipiran je tako da privuče, zainteresira i educira sve građane po pitanju filmske umjetnosti te ih u konačnici potakne na autorsko filmsko i video stvaralaštvo. 

U njegovu sklopu održavaju se teorijske i praktične edukacije za djecu, mlade i odrasle osobe, cjelogodišnja produkcija članova te programi projekcija i predstavljanja. U okviru klupske produkcije njeguje se kratkometražno autorsko stvaralaštvo građana, umjetnika, kao i sadašnjih i budućih studenata umjetničkih akademija. 

Svim programima organiziranim pod njegovim okriljem želi se pretvoriti Pulu u raskrižje filmskog stvaralaštva i edukacije, a Klub u mjesto okupljanja filmskih entuzijasta svih uzrasta koji imaju na raspolaganju svu savjetodavnu, logističku i tehničku podršku za realizaciju autorskih ideja", stoji u pozivu na događaje.

Ulaz je besplatan, a obilježavanje je organizirano uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.