Hrvatski radio

Radio Pula

10. simpozij distrofičara Ususret zdravlju

20.11.2013.

13:47

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom hotelu Histriji otvoren je 10. simpozij distrofičara Istre "Ususret zdravlju 2013." šestotinjak sudionika, među kojima je polovica zdravstvenih djelatnika, razgovarat će o problemima osoba s invaliditetom, njihovim pravima te liječenju i pomoći kod neuromuskularnih i ostalih bolesti.

Integracija osoba s invaliditetom u društvo vrlo je važna jer se one uvijek nalaze na margini društvenih događanja, rekla je otvarajući skup povjerenica predsjednika Republike za osobe s invaliditetom Vesna Škulić. 

Država može kroz pozitivne propise koji su već na snazi u Hrvatskoj ostvariti suradnju preko lokalne zajednice i tako djelovati, provodeći zakone preko državnih institucija i spuštajući ih na lokalnu razinu. Pozitivni propisi moraju biti i provedivi, ne smije to biti skup dobrih želja, nego stvarno provedivih zakona. Sve to ovisi o ljudima koji rade, propisi moraju biti realni koji odgovaraju vremenu u kojemu živimo. Objasnila je Vesna Škulić na koji način država može pomoći osobama s invaliditetom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.