Hrvatski radio

Radio Pula

10. sjednica Gradskog Vijeća Vodnjana

26.03.2022.

10:29

Autor: HRT

Grad Vodnjan - Gradsko vijeće

Grad Vodnjan - Gradsko vijeće

Foto: Grad Vodnjan / ustupljena fotografija

U četvrtak Dana 24. ožujka održana je 10. redovna sjednica Gradskog Vijeća Grada Vodnjana. 

Izglasana je Odluka o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Vodnjana te je imenovano Povjerenstvo koje će uvesti poljoprivrednike u posjed. Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada vezana za osnivanje mjesnih odbora te Odluka o osnivanju Savjeta mladih. Usvojeno je financijsko izvješće za 2021. kao i Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića "Petar Pan“. Također je donesena Odluka o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića "Petar Pan“ Danijele Vitasović Uršić radi odlaska u mirovinu. Za vršiteljicu dužnosti je imenovana Petra Mišeta Capolicchio na vrijeme dok se provede javni natječaj.


Donesena je Odluka o povećanju temeljnog kapitala trgovačkog društva Castelier d.o.o. u vlasništvu Grada Vodnjana u iznosu od 20.000,00 kuna za iznos od 555.200,00 kuna, nakon kojeg povećanje temeljnog kapital iznosi ukupno 575.200,00 kuna. Gradonačelnik Edi Pastrovicchio konstatirao je povećanje temeljnog kapitala koje će se vršiti povećanjem postojećeg poslovnog udjela u pravima iz potraživanja u iznosu od 205.200,00 kuna i uplatom u novcu iznosa od 350.000,00 kuna.


- Već ove turističke sezone uređenjem ugostiteljsko-uslužnog objekta na Novoj plaži u turističkom naselju Barbarigi započet će razvoj Casteliera d.o.o. - istaknuo je direktor Andrea Manzin. Dobit će se dijelom reinvestirati u daljnji razvoj trgovačkog društva Castelier d.o.o. ali i u komunalnu infrastrukturu i socijalne programe za djecu i mlade, umirovljenike, obrtnike i poljoprivrednike gdje će se građani slobodnom voljom moći uključivati u razvoj lokalne zajednice cijele Vodnjanštine.


Usvojene su izmjene i dopune Proračuna Grada Vodnjana za 2022. godinu u Programu javnih potreba u području socijalne skrbi i zdravstva gdje je dodana stavka za humanitarne aktivnosti. Time Grad daje mogućnost građanima da se uključe u prikupljanje humanitarne pomoći za određene korisnike sa svrhom obnove njihova doma koji je nastradao u požaru. Grad Vodnjan, Zajednica Talijana i Pučko otvoreno učilište pokrenuli su zajednički projekt Limene glazbe Grada Vodnjana i CI Dignano čime se osiguravaju naknade voditelju i predavačima te korištenje instrumenata i prostora za vježbanje. Između Grada i Sportske zajednice Grada je dogovoren ključ preraspodjele za rad sportskih klubova pri čemu je naglasak stavljen na djecu i mlade te građane treće životne dobi da se bave sportom u rekreativne svrhe. Više sredstava će se utrošiti na projektnu dokumentaciju radi izmjena prostornog plana u tekstualnom dijelu i dodatnih ulaganja na građevnim objektima u vlasništvu Grada i od interesa Grada.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.