Hrvatski radio

Radio Pula

19. sjednica gradskog Vijeća Pule

10.12.2015.

16:36

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na jučerašnjoj sjednici pulskoga Gradskog vijeća Pule usvojen je proračun za iduću godinu, težak 411 milijuna kuna što je 27,5 posto više od usvojenog rebalans proračuna za 2015. godinu u iznosu od 322,8 milijuna kuna.

Odbijeni su svi oporbeni amandmani kao što su smanjenje cijena vrtića ili preraspodjela nekih troškova kako bi se dalo više novaca socijalnim programima. Tijekom vijećničkih pitanja moglo se čuti kako Vesna Dukić nije smijenjena s čela Uprave Kaštijuna, nego je to županijsko poduzeće dobilo novog predsjednika Uprave zbog povećanja opsega poslovanja. Iako radovi praktično nisu ni počeli na najvećem kružnom toku u Puli, gradski pročelnik Škuflić uvjeravao je vijećnike kako radovi traju, te da se izvođač obvezao završiti ih u zadanom roku. Od 19. ovog mjeseca, Pula parking otvara klizalište na Karolini za sve građane. Posebnu pozornost izazavao je odlazak oporbenih viječnika pred sam kraj sjednice.

Ovaj pokušaj administriranja demokracije suspenzija je prava vijećnika na direktno iskazivanje volje građana upozorili su Maurizio Licul i Danijel Ferić zbog iznenadne nadopune dnevnog reda jučerašnje sjednice Vijeća te u kratkoj konferenciji za medije izjavili slijedeće.

Robert Cvek predsjednik gradskog Vijeća grada Pule tvrdi kako vijećnici i dalje imaju mogućnost podnošenja iterpelacije i ona ostaje.

Izmjena i dopune Prostornog plana uređenja Grada Pule i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule te stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja „Molo Carbone" prema riječima pulskog gradonačelnika Borisa Miletić isključivo se rade na prijedlog konzultanata Europske komisije koji inzistiraju na postojanju rezervne lokacije izgradnje gradskog pročistača otpadnih voda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.