Hrvatski radio

Radio Pula

33 godine zatvora Chiari Pašić za ubojstvo djeteta

20.04.2018.

17:19

Autor: Tatjana Kaštelan

Županijski sud u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Županijski sud u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Na Županijskom sudu u Puli izrečena je presuda Chiari Pašić, za zločin teškog ubojstva svoga djeteta, trogodišnjeg Denisa. Osuđena je na 33 godine zatvora. Maloljetnica koja je Chiari Pašić pomogla u zločinu, s današnjim danom odlazi u odgojni zavod u Požegu, gdje će ostati najviše tri godine.

Dokazano je da je 23. svibnja prošle godine u večernjim satima u Puli, stanu u ulici Akvilejski prilaz, Chiara Pašić ubila svoga trogodišnjeg sina Denisa, dogovorno, uz pomoć maloljetnice. Ugušile su ga jastukom. Nakon toga ga su ga odvele u blizinu bivše vojarne Katarina i Chiara Pašić je tijelo djeteta bacila u plićak uvale Valelunga.

Uz kaznu zatvora od 33 godine, sud je naložio Chiari Pašić sigurnosnu mjeru psihosocijalnog tretmana u trajanju najdulje dvije godine. Odvjetnik Chiare Pašić Ivica Senjak rekao je da obrana nije zadovoljna i najavio žalbu.

Odvjetnik maloljetnice koja je pomogla Chiari Pašić u zloćinu Pavle Peršić rekao je da je odluka u dijelu koji se odnosi na maloljetnicu očekivana. Obrana maloljetnice je zadovoljna s onim dijelom odluke koja se odnosi na istražni zatvor, dodao je Peršić.

Maloljetnici koja je Chiari Pašić pomogla u zločinu, prema riječima glasnogovornice Županijskog suda u Puli Edvine Draguzet Suevich, temeljem odredaba zakona o sudovima za mladež doneseno je i rješenje kojim se maloljetnica upućuje u odgojni zavod u Požegu na izvršavanje zavodske odgojne mjere prije njezine pravomoćnosti.

Maloljetnica je, dakle za počinjeno kazneno djelo teškog ubojstva s današnjim datumom upućena u odgojni zavod u Požegu, što može trajati najdulje tri godine. S time da se svakih šest mjeseci preispituje se trajanje ove mjere, odnosno mogućnost da se ona zamijeni nekom blažom ili ukine.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.