Hrvatski radio

Radio Pula

4 novozaražene, 15 izliječeno, trenutno 65 aktivnih COVID-19 u Istri

03.09.2020.

10:52

Autor: HRT, hina

foto: Srećko Niketić /PIXSELL

foto: Srećko Niketić /PIXSELL

Foto: - / -

Jutros je županijski Stožec za civilnu zaštitu izvjestio da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 294 uzoraka briseva (141 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 4 novozaraženih osoba.

Sve osobe dolaze iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt pozitivne osobe.

U jednom slučaju radi se o korisniku privatne predškolske ustanove u Puli. Objekt je zatvoren, provode se protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora, osoblje i korisnici su stavljeni u mjeru samoizolacije.

Izliječeno je 15 osoba.

Trenutno je 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 234 osoba. 

Evo što nam je jutros izjavio načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

-

Dodajmo da Hrvatska u posljednja 24 sata broji rekordnih 369 novooboljelih koronavirusom. Tako je broj aktivnih slučajeva "skočio" na 2634 od kojih je 269 pacijenata na bolničkom liječenju. 15 je osoba na respiratoru. Tri su osobe preminule. 

U samoizolaciji je 8901osoba. 

Naš ugledni znanstvenik Ivan Đikić jutros je za HRT rekao da danas znamo puno više o koronavirusu, "o dijagnostici i terapijama pa kad pacijenti dođu u bolnice može ih se bolje obraditi i spriječiti smrtnost". No, ne treba umanjivati potencijalnu pogubnost virusa za zdravlje i život oboljelih.

-

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade bit će odluka o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima. Također ćemo saznati više o tome kako će se raditi u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19. Članovi Vlade dobit će i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus. Sjednica počinje u 11 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.