Hrvatski radio

Radio Pula

4. Pula Marathon

16.09.2022.

12:39

Autor: HRT

Pula marathon

Pula marathon

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji sa AK Maraton 2000 i ISTRun organizira 4. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule i partnera utrke Arena Hospitality Group.

6. rujna ponovno uvedena utrka za najmlađe, predškolarce i školarce. Novitet je i to da se dio logistike - lokacija za preuzimanje startnih brojeva i prijave, prebačena ispred Arene. Četvrti Pula Marathon ima velik broj do sada prijavljenih trkača, pogotovo u kategoriji utrke na 10 kilometara koja je prepoznata kao tzv. Xica. Dječje utrke su u petak, 16. rujna, a utrke na 5, 10 i 21 kilometar su u subotu 17. rujna.


Start svih utrka za odrasle je u subotu od 20 sati ispred Arene, s razamacima po kategorijama za 5, 10 i 21 km. Prijavljeno je nešto više od 1.000 trkača što približna brojka onoj iz 2019. godine. 


Najmlađi trče u petak, 16. rujna i to u 5 utrka koje se dijele na one za djecu od 3-4 godine, zatim 5-6 godina, 1.-2. razred, 3.-4. razred i zadnja kategrija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred. Dječje utrke se trče na 150 metara do 250 metara. Bit će u dječjem dijelu Pula Marathona dosta zabave, sporta, glazbe i prigodnih nagrada. Start dječjih utrka je na području ispred Arene u 18:30 sati u petak. 


Organizatori posebno mole za strpljenje svih sugrađana i gostiju koji će se taj dan zateći u prometu u Puli jer su dijelovi prometnica zatvoreni radi 4. Pula Marathona. Čak će i javni prijevoz biti usmjeren posebnom regulacijom za taj dan, a uglavnom će zahvatiti vrijeme nešto prije starta utrka pa dok zadnji trkač ili trkačica ne uđu u startnu ravninu koja se nalazi unutar Arene.


Posebnom prometnom regulacijom koordinirat će predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora. 


Promet će biti zatvoren na sljedećim prometnicama:


    • 16. rujna 2022. (petak), dječje utrke za pred školarce i školarce

Od 18.30 do 20.00 sati zatvorene prometnice: Amfiteatarska ul., Istarska ul., Flavijevska ul., uspon uz Valerijin park i ulica iznad benzinske postaje LUKOIL


    • 17. rujna 2022. (subota), Utrka na 5., 10. i 21 km

Od 16.00 sati zatvorene prometnice: Amfiteatarska ul., Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijn park)

Od 19.45 – 22.45 sati zatvorene prometnice: Istarska ulica - Flavijevska ulica – Trščanska ulica - Ulica. 43. Istarske divizije – Partizanski put - Ulica Starih statuta – Ulica 119 Brigade – Riva – Flaciusova ulica – Danteov Trg -Laginjina ul. – Giardini – Carrarina ul.– Amfiteatarska ulica -Kolodvorska – Splitska – Ravenska – Kandlerova - Castropola - Istarska ul. - Dubrovačke bratovštine – Anticova ul.

Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće prometovati autobusi.

Osim gore navedenih prometnica po kojima se trči radi potrebe osiguranja svih sudionika u prometu zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze: Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana.

Tijekom utrke biti će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača.

Start i cilj svih utrka: Arena. Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru sa prometnom policijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.