Hrvatski radio

Radio Pula

56. Smotra narodne glazbe i plesa Istre u kanfanaru

01.09.2022.

14:41

Autor: Radio Pula

default error photo

Ovogodišnja završna smotra narodne glazbe i plesa Istre održat će se ove subote u Kanfanaru. Umjesto na otvorenom, u Parku istarskog vola, smotra će se zbog moguće kiše ipak održati u sportskoj dvorani tamošnje osnovne škole Petra Studenca. Početak je u 19 sati, a nastupit će najbolji svirači, pjevači i plesači tradicionalne istarske glazbe. Smotra se prvi puta održava u Kanfanaru, pa je načelnik Sandro Jurman zadovoljno istaknuo da će smotra biti posvećena uspomeni na lani preminulu Medeju Marić, utemeljiteljicu tamošnjeg KUD-a Dvigrad. Organizaciju potpisuje Savez folklornih društava Istarske županije, čiji predsjednik Josip Percan ističe pokroviteljstvo županije i Ministarstva kulture i medija, bez čije se financijske potpore ova smotra ne bi mogla održati. 

Program smotre predstavio je predsjednik žirija Josip Pino Knapić - nastupit će Robert Krbavac i Marko Franković sa žminjskom polkom, KUD Dvigrad s istarskim balunom, Rino Martinčić ( Zartinjonski tanac), Marija i Milan Kranjčić ( Zaspaj Pave), Željko Glavaš ( tarankanje), Milan Orlić Grgo i Luciano Kliman ( Niko ne zna, ni zelena trava), Dorian Jurkota i Mateo radolović ( Kršonska mantinjada, KUD Uljanik ( Balun) i mnogi drugi. Ukupno je na rasporedu trideset nastupa pjevača, svirača i plesača iz čitave Istre. Uz ranije spomenute pokrovitelje, organizatori Smotre su savez folklornih društava Istarske županije, Općina Kanfanar, Turistaička zajednica općine Kanfanar, KUD Dvigrad, Odbor smotre narodne glazbe  i SAKUD Pula.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR