Hrvatski radio

Radio Pula

60. obljetnica FET-a obilježena u društvu Mije Mirkovića

02.07.2020.

18:13

Autor: Tatjana Kaštelan

60. godišnjica postojanja FET-a Dr. Mijo Mirković', Robert Zenzerović i Ksenija Černe (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

60. godišnjica postojanja FET-a Dr. Mijo Mirković', Robert Zenzerović i Ksenija Černe (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma prigodno je obilježena 60. godišnjica postojanja FET-a 'Dr. Mijo Mirković'. Tim povodom virtualno se internetskom vezom s predstavnicima Fakulteta javio i obratio unuk znamenitog Mije Mirkovića, čije ime ponosno nosi ova znanstvena ustanova.

Pulski Amfiteatar bio je rezerviran za 30. lipnja – veliku obljetnicu 60 godina Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' – FET-a. Proslavu rođendana uz svečanu dodjelu diploma. No, epidemija koronavirusa to je spriječila. Ipak, obilježavanja je bilo skromnije, ležerno i ugodno, u sjedištu FET-a, u Preradovićevoj ulici.

Predstavnici FET-a, dekan prof. dr. sc. Robert Zenzerović i prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe video vezom su porazgovarali s unukom Mije Mirkovića koji nosi njegovo ime i prezime, koji danas živi u Americi.

Unuk Mijo Mirković također se bavi ekonomijom,  baš kao i njegov djed. Pitali smo ga i o stanju u svjetskom gospodarstvu u trenutku korona krize, situaciji u Istri, Hrvatskoj, hrvatskoj brodogradnji i drugim temama.

U nastavku možete poslušati dio razgovora s Mijom Mirkovićem, kao i izjavu dekana FET-a Roberta Zenzerovića.

Robert Zenzerović, dekan pulskog FET- 'Dr. Mijo Mirković'

Razgovor predstavnika FET-a i novinara s unukom Mije Mirkovića koji nosi njegovo ime i prezime

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.