Hrvatski radio

Radio Pula

06:00 / 24.08.2015.

Autor: Bruno Krajcar

68. obljetnica mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je 68. obljetnica mučeničke smrti našeg najmlađeg blaženika Miroslava Bulešića, a to je ujedno drugo obilježavanje obljetnice njegova mučeništva nakon beatifikacije.

Obljetnica mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića u njegovoj će rodnoj župi Svetvinčentu biti obilježena svečanim koncelebriranim misnim slavljem u 19 sati, koje će predvoditi nadbiskup monsinjor Petar Rajič, naslovni nadbiskup Sarsenteruma, apostolski nuncij u Angoli te Svetom Tomi i Principu.

Uoči obljetnice, Župa Svetvinčenat je od 21. do 23. kolovoza u župnoj crkvi održala trodnevnicu koju je predvodio fra Ivan Matićvoditelj Kuće susreta „Tabor“ u Samoboru. Tema prvoga dana bila je Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom, i svim umom svojim., iz Matejeva evanđelja, drugoga dana Ne boj se, Marijo! Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po Tvojoj riječi., iz Lukina evanđelja te trećega dana Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi Života Vječnoga!, iz Ivanova evanđelja.  

U Lanišću, mjestu pogibije blaženog Miroslava Bulešića, 68. obljetnica njegova mučeništva obilježit će se svečanim euharistijskim slavljem koje će u suslavlju sa svećenicima dekanata početi u 10 sati koje će predvoditi laniški župnik velečasni Dalibor Pilekić.

Poslušajte tonsku najavu s izjavom vlč. Darka Zgrablića, župnika Župe Svetvinčenat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.