Hrvatski radio

Radio Pula

70 godina pulske glazbene škole

12.02.2019.

10:30

Autor: Danijela Dorani

foto: Mauro Giorgi

foto: Mauro Giorgi

Foto: - / -

Svečanom sjednicom djelatnika pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, počelo je cjelogodišnje obilježavanje 70-te godišnjice ove glazbene ustanove. Više možete poslušati u prilogu Danijele Dorani...

 

Škola je jedan od stupova kulturnoga života Istre, niže uspjehe u domaćem i međunarodnom okruženju, a želja je njezinih sadašnjih i bivših djelatnika - povratak u obnovljenu zgradu u Ciscuttijevoj ulici.

Desetog veljače 1949. održana je prva osnivačka skupština Nastavničkog zbora muzičke škole u zgradi u kojoj je najduže i djelovala. Susret u prostoru "stare škole" pobudio je emocije. Počeo je izvrsnim Maestrama, vokalnom skupinom profesorica koje su izvele nekoliko Ronjgovih skladbi.

Da ustanovu čine ljudi a ne prostor naglasio je pak županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, čestitajući školi ovu važnu obljetnicu. 

Svoje znanje i umijeće učenici i profesori pulske glazbene škole pokazat će i u različitim programima obilježavanja 70 godina škole. Prvo je na rasporedu 27. veljače kada će u pulskom Circolu održati koncert za klavir i gudački orkestar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.