Hrvatski radio

Radio Pula

8. Likovni natječaj Lions Cluba Poreč za učenike

02.02.2023.

10:40

Autor: HRT

Suosjećanje - tema ovogodišnjeg natječaja

Suosjećanje - tema ovogodišnjeg natječaja

Foto: ustupljena fotografija / Lions Club Poreč

Lions Club Poreč osmu godinu zaredom poziva učenike srednjih i osnovnih škola da sudjeluju u Likovnom natječaju.


Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju: likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu sredine, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija.


LCLIN 8 je otvoren od do 31. ožujka 2023. godine. Po završetku natječaja bit će organizirana zajednička izložba svih pristiglih radova učenika. Termin i mjesto izložbe će biti objavljeni po završetku natječaja.


I ove godine će Lionsi učenicima dodijeliti 6 nagrada u ukupnoj vrijednosti 410,- €.


Ovogodišnji Likovni natječaj nosi naziv "Suosjećanje". 


"Suosjećanje krasi mnoge ljude diljem svijeta i razlog je što su milijuni života postali lakši, ljepši ili čak spašeni. Čini naš svijet ljepšim i boljim. Suosjećanje prema drugima, bilo da su ti drugi ljudi ili životinje, potiče u nama empatiju i brigu za druge. Budi u nama želju da pomognemo i da činimo nešto dobro. Ova divna osobina je podarena samo čovjeku i tko god je posjeduje može biti jako ponosan. Porečki Lionsi žele da našim učenicima daju mogućnost da svoja individualna iskustva, doživljaje ili emocije vezane za ovu jako bitnu vrlinu izraze u slici", ističu porečki Lionsi.


Propozicije i prijave na natječaj učenici mogu dobiti u tajništvu svoje škole, na facebook stranici Lions Cluba Poreč ili putem e-maila svidovic@art-painter.com.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.