Hrvatski radio

Radio Pula

Adriadiesel d.d. demantira Samira Hadžića o odnosima s Uljanikom

03.10.2020.

15:38

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Adriadiesel d.d./ždrp)

(foto: Adriadiesel d.d./ždrp)

Foto: - / -

U nastavku donosimo demantij pristigao iz društva Adriadiesel d.d., temeljem članka objavljenog na našim stranicama 30. rujna, pod naslovom "Odgoda eventualne nagodbe Uljanika d.d. u stečaju i Adriadiesela d.d.', a po punomoćniku odvjetniku Almiru Dervišbegoviću i iznosimo ga u cijelosti.

'Društvo Adriadiesel d.d, Karlovac demantira navod Samira Hadžića, predstavnika radnika Uljanika d.d. u stečaju da Adriadiesel "...nema nikahvih temelja i nekakvi poslovi i dugovi iz prošlosti dolaze na naplatu".

Adriadiesel, naprotiv, prema Uljaniku ima tražbine veće od 8 milijuna kuna. Velik dio toga odnosi se na ustupljeni kredit od 12,6 mil. EUR, koji je Uljaniku 2018. godine dalo povezano društvo Adriadiesela, društvo Kermas Energija d.o.o., a koji stečajna uprava Uljanika uporno negira.

Štoviše, "zaslugom" bivše uprave Uljanika doveden je u proljeće 2019. u pitanje i sam opstanak Adriadiesela, jer mu je Uljanik preko 3 mjeseca protupravno blokirao račune, što je dovelo do propasti Adriadieselovih izvoznih poslova vrijednih preko 60 milijuna USD!

Postupanje stečajne uprave Uljanika neshratljivo je i stoga što je Uljanik ujedno i 12%-tni dioničar Adriadiesela, te svojim postupcima oštećuje ne samo Adriadiesel, več i vjerovnike Uljanika u stečaju.

Zbog svega navedenog, Adriadiesel očekuje da stečajna uprava Uljanika pristupi zakonitom i pravičnom rješenju medusobnih odnosa, tim više što je i prof. dr. sc. Hrvoje Markovinović u svom pravnom mišljenju, danom na traženje Uljanika, zaključio da se međusobne tražbine Adriadiesela i Uljanika trebaju prebiti. Na tomu Adriadiesel inzistira od otvaranje stečaja Uljanika.'

U potpisu Adriadiesel d.d., po punomoćniku, odvjetnik Almir Dervišbegović.

Demantij Adriadisela d.d.

(foto: Adriadiesel d.o.o./ždrp)

(foto: Adriadiesel d.o.o./ždrp)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.