Hrvatski radio

Radio Pula

Advent Poreč - svakoga dana do 2. siječnja

17.12.2021.

11:40

Autor: HRT

Advent Poreč

Advent Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Paljenjem lampica u Parku Matije Gupca u 17 sati otvara se Advent Poreč pod motom "ulicama staroga grada".

Advent Poreč

Advent Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Uz odbrojavanje do paljenja lampica, sve će goste porečke starogradske jezgre dočekati nove dekoracije, svjetleći štulaši, koncert Gordana Gregurovića i banda te Hit Revival Banda, uz bogato dekorirane pohotopointove, te gastronomsku ponudu na adventskim kućicama. Paralelno će se u Gradskoj knjižnici održati predstavljanje knjige "Svjetlokazi" Tomislava Milohanića, dok u kinu igraju "Jahač zmaja" i "Spiderman: Put bez povratka".


Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč odvija se pod motom "ulicama staroga grada" jer će se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održavati i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.


Program će se odvijati svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, festival Veseli glasi, potraga za blagom za velike i male, kao i već tradicionalne Adventska utrka humanitarnog karaktera, Slatko jutro Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.


Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i photopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.


Ajna Temimović/Grad Poreč: 

Advent Poreč

Advent Poreč

Advent Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.