Hrvatski radio

Radio Pula

Agroturizam u Istri u stalnom je porastu

26.03.2016.

12:31

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Agroturizam je dio istarske turističke ponude koji je u stalnom porastu. Posebno je važan njegov doprinos u razdoblju predsezone i posezone kada su hoteli u velikim turističkim središtima uglavnom prazni.

Iako predsezona službeno počinje za Uskrs prvi ovogodišnji gosti na seosko imanje Davorke Šaine iz Ograda kod Žminja stigli su još prije mjesec dana. Agroturizam je, kaže, zadnjih godina postao gotovo cjelogodišnji posao a najčešći gosti van sezone su Austrijanci.

Kako je zanimanje gostiju za naš ruralni prostor sve veće, Sandi Orbanić odlučio je uz obiteljsku mljekaru i siranu u malenim Orbanićima, otvoriti prvi hrvatski milk and cheese bar.

Agrotuzme vole gosti željni dobre, domaće hrane i mira kakvo može dati samo seosko okruženje. Odnedavno im je u potrazi za takvim mjestima dostupna i mobilna aplikacija "Gourmet and wine lovers" koja preporuča dvadeset istarskih itinerera. U njih su uključeni ne samo agroturizmi i konobe, već i mjesta na kojima turisti izravno na kućnom pragu proizvođača mogu kupiti domaće poljoprivredne proizvode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.