Hrvatski radio

Radio Pula

Akademija aktivni(h) u zajednici

11.03.2021.

13:06

Autor: Tomislav Šikić

Akademija aktivni(h) u zajednici

Akademija aktivni(h) u zajednici

Foto: - / -

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva treću godinu zaredom kreće sa provedbom programa vezanog uz razvoj lokalnih zajednica. Prvi dio Akademije održat će se od 16. do 18. travnja u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo.

U pozivu na Akademiju organizatori ističu:

"Akademija aktivni(h) u zajednici osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene.

Najveća vrijednost ovog programa je umrežavanje i motiviranje sudionika, što nam je u ovo teško vrijeme najviše potrebno. Kroz ovaj program, sudionici će osmisliti i provesti različite društvene sadržaje i društvene programe koji trebaju doprinijeti boljem životu njihove lokalne zajednice.

U kontekstu razvoja lokalnih zajednica u ovom programu misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz kreiranje i provedbu društvenog programa, društvenog sadržaja. 

Tražimo ljude koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, ljude koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama, ljude koji žele doprinijeti društvenim promjenama pokrećući društvene programe i projekte.

"Godine nisu važne, spol nije važan, zaposlenje nije važno, boja kože nije važna, vjeroispovijest nije važna, politička uvjerenja nisu važna. Važno je da želite doprinijeti razvoju mjesta u kojem živite, a vaše mjesto treba biti na području: Istarske, Primorsko goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije. 

Ukupno tražimo 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu, no moguće je sudjelovanje 1 osobe iz pojedine općine ili grada, ukupno 3 osobe iz svake županije.

Prvi dio Akademije održati će se od 16. do 18. travnja 2021. u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo  prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta i boravka na edukaciji u Puli. 

Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja, a pokrivati će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade, sudjelovati će i vanjski suradnici.  Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobiti će potvrdu o sudjelovanju. 

Prijavnica je dostupna na: OVDJE , napišite nam zašto ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom programu. 

Rok za prijavu je 10. travnja 2021. godine."

Sve dodatne informacije i pojašnjenja možete dobiti upitom na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 052/212-938. 

Detaljnije o samom programu pročitajte na web stranici Zaklade (www.civilnodrustvo-istra.hr). 

Akademija aktivni(h) u zajednici provodi se u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ u okviru programske

Suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.