Hrvatski radio

Radio Pula

Akcija "Isprazni-doniraj-recikliraj" u Rojcu!

20.05.2016.

11:32

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Isprazni-doniraj-recikliraj" kratki je opis akcije koja će se sutra održati od 9 do 13 sati ispred Društvenog centra Karlo Rojc. Građani se pozivaju na doniranje stare odjeće i svih drugih vrsta tkanine u humanitarne svrhe.

Sva odjeća koja vam ne treba ili vam se više ne sviđa, prevelika vam je ili premala, oštećena je ili čak nepopravljivo uništena - ipak je vrijedna sirovina, ističe Irena Burba iz Zelene Istre, udruge koja s partnerima organizira akciju u Rojcu. Planira se prikupiti 6 tona tekstila koji odlazi u socijalnu zadrugu Humana nova u Čakovec.

Ali ne samo podržati već i pokrenuti u vlastitoj sredini. Jer akcija prikupljanja starog tekstila "Isprazni-doniraj-recikliraj", koja se sutra ujutro održava u Rojcu, je prvi korak u osnivanju centra ponovne uporabe i u Puli. Takovi centri uobičajeni su u svijetu a uz tekstil, prikupljaju i ostalu vrijednu sirovinu, poput primjerice namještaja. A potom, od onoga što jednima više ne treba, drugi svojim vještim rukama i maštom daju novi život.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.