Hrvatski radio

Radio Pula

Akcija za potresom razrušen Kino klub Sisak

05.01.2021.

09:37

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kolaž/Kino klub Sisak/ustupljena fotografija

Foto: kolaž/Kino klub Sisak/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak i domove tamošnjih kinoklubaša i njihovih obitelji. Klub uz podršku Hrvatskog filmskog saveza, otvara mogućnost uplate na račun za humanitarnu pomoć za obnovu domova svojih članova.

Prostori Kino kluba su u jako lošem stanju, a mnogi domovi članova uništeni su i nisu pogodni za život. Stradala je filmska oprema, računala i gotovo sva materijalna dobra Kino kluba Sisak. Ipak, svi članovi su dobro i, kako ističu, ne odustaju od ljubavi prema filmu i u ovim teškim vremenima. 

"Naši prijatelji i kolege iz filmskog i kazališnog svijeta diljem Lijepe naše, ali i brojni drugi, ponudili su nam materijalnu i financijsku pomoć za obnovu svega što nam je uništeno. Zato smo odlučili, uz podršku Hrvatskog filmskog saveza, otvoriti mogućnost uplate na naš račun, za humanitarnu pomoć za obnovu domova naših kinoklubaša, na koji svi koji mogu i osjećaju potrebu mogu uplatiti svoje priloge za sanaciju materijalne štete. 

Sredstva ćemo iskoristiti kako bismo omogućili nastavak rada Kino kluba Sisak, pomogli njegovim članovima da prebrode ove teške trenutke, i da ponovno postavimo klub na noge. Sve što je srušeno, možemo ponovno izgraditi, možemo i moramo zabilježiti ove trenutke, kao i sve što nam slijedi, zabilježiti, snimiti, dokumentirati, kako bismo iz svega ovoga mogli učiti i zapamtiti svu empatiju i dobra djela koja nam pokazuju da nismo sami. Hvala vam što ste uz nas!", poručuju iz Kino kluba Sisak. 

Podaci za uplatu i kontakt

Kino klub Sisak 

OIB: 69952113613

E-mail: matija@kks.hr

Žiro račun: HR9725000091101403050

Opis plaćanja: “Za Kino klub Sisak”

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.