Hrvatski radio

Radio Pula

Ako sutra ne bude isplata plaća, u srijedu počinje štrajk

20.08.2018.

15:21

Autor: Elvis Mileta

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Još nema rješenja za pulski Uljanik. Nakon dva sata sastanak Uprave, predstavnika Kermas energije Danka Končara, svih saborskih zastupnika iz Istre, istarskog župana i pulskog gradonačelnika i predstavnika tri najveća sindikata Uljanika u Puli nije urodio nikakvim rezultatom.

Sada je posve izvjesno, plaće za četiri i pol Uljanikov radnika danas neće biti, a ukoliko je ne bude ni sutra, u srijedu će Uljanikovci u štrajk. 

Sa sastanka u Puli vidno uzrujani izašli su predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rosanda i predstavnik Kermas grupe Danka Končara, Željan Horvat. Sam Končar danas nije bio u Puli, kao da je znao da od ovog razgovora zapravo neće biti ništa. Sindikalist Rajko Kutlača ne daje puno nade u rezultate pregovora s Upravom, po svemu sudeći opći štrajk u Uljaniku posve je izvjestan.

Kutlača je ispred svih sindikata pozvao Vladu RH neka čim prije pronađe rješenje i spasi Uljanik i hrvatsku brodogradnju.Saborski zastupnici iz Istre koji su pribivali današnjem razgovoru nisu previše rekli o detaljima pregovora. 

 

Ni predstavnici lokalne samouprave nisu bili previše raspoloženi za razgovor, a sudeći prema njihovom nastupu, i oni rješenje očekuju iz Zagreba. 

Proces mirenja sindikata i Uprave završit će sutra i ako do tada ne bude isplate srpanjske plaće za Uljanikove radnike, u srijedu u 7 sati ujutru kreće opći štrajk.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR