Hrvatski radio

Radio Pula

Aktivni u zajednici kreću s provedbom društvenih programa

19.04.2021.

14:27

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva/ustupljena fotografija

Foto: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provela je Akademiju aktivni(h) u zajednici koja je okupila 14 osoba – aktivnih građana koji žele doprinijeti razvoju svoje lokalne zajednice.

Polaznici Akademije su ljudi koji žele ili već jesu pokretači promjena u svojoj okolini, a dolaze iz različitih područja Republike Hrvatske – Istarske (Pula, Rovinj, Umag, Višnjan i Kaštelir), Primorsko-goranske (Cres, Delnice i Rijeka), Karlovačke (Karlovac), Sisačko-moslavačke (Petrinja) i Krapinsko-zagorske županije (Petrovsko). 

Kroz trodnevnu edukaciju protezalo se pitanje u kakvoj zajednici polaznici žele živjeti i kako doprinijeti razvoju takve zajednice. Sudionike je vodila Upraviteljica Zaklade Helga Možé. 

Posljednji dan edukacije bio je posvećen brendiranju, društvenim mrežama i digitalnom marketingu. Kolika je važnost vidljivosti ovakvih akcija u zajednici, onog što radimo u zajednici ali i osobni brend osoba koje provode društvene programe sudionicima je približio Muamer Mujević, brend strateg i direktor marketinške agencije ICONIS iz Rijeke. 

"Akademija aktivni(h) u zajednici" provodi se u sklopu programa "Aktivni u zajednici" u okviru programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.