Hrvatski radio

Radio Pula

Antonio Osip slavodobitnik 45. Trke na prstenac u Barbanu

23.08.2020.

21:44

Autor: Tatjana Kaštelan

Antonio Osip, pobjednik Trke na prstenac (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Antonio Osip, pobjednik Trke na prstenac (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Slavodobitnik jubilarne 45. Trke na prstenac u Barbanu je Antonio Osip, s osvojenih sedam punata. Jubilarno izdanje ove viteške igre proteklo je u skladu s mjerama prevencije od koronavirusa, što je rezultiralo manjim brojem gledatelja i turista.

Sa sedam punata pobijedio je na svom šestom nastupu Antonio Osip iz Draguzeti na konju Kvarcu. Očekivao je pobjedu, kaže, to jednostavno voliš, a pobjeda dođe sama po sebi. Stazu od 150 metara 45. obnovljene Trke na prstenac prošlo je 16 konjanika.

Poduzimamo sve za što bolji ostatak turističke sezone, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina BrnjacTrku je pratio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a u ime Predsjednika Republike Zorana Milanovića izaslanica Melita Mulić.

Trka na prstenac održana je prema planu premda su, s razlogom, ove godine izostali brojni popratni programi.  Zbog mjera prevencije od koronavirusa manje je bilo i gledatelja i gostiju.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Antonio Osip slavodobitnik 45. Trke na prstenac u Barbanu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.