Hrvatski radio

Radio Pula

Arena: Početak prekrasne životne priče

17.08.2016.

13:43

Autor: Danijela Dorani/Arheološki muzej Istre

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska Arena početak je, što od srca želimo, jedne prekrasne životne priče. Josip i Katarina žive i rade u Hamburgu, a Katarina, iako nije rođena Puležanka, ljeto ne može zamisliti bez grada u kojem je provela djetinjstvo.

Baš na njezin rođendan, Josip joj je priredio najljepše rođendansko iznenađenje. U maniri režisera romantičnih filmova, isplanirao je zaprositi svoju dragu na njoj tako dragom mjestu – pulskom amfiteatru. Roditelji, prijatelji, glazbenici i djelatnici Arheološkog muzeja Istre rado su sudjelovali u cijeloj priči.

Josip je iz Karlovca doveo svoja dva prijatelja glazbenika koji su bili „u zasjedi“, s gitarama čekali na šetnici u amfiteatru. Josip i njegovi roditelji, sakriveni, čekali su s neskrivenim uzbuđenjem i nestrpljenjem. Katarinina sestra Anita, tata i dvije prijateljice, dovele su Katarinu u Arenu, uz priču da je tamo čeka rođendanski poklon. I zaista, na šetnici, uz zvuk gitare, dva Josipova prijatelja glazbenika, otpjevala su Katarini „Sretan ti rođendan“. Iznenađenje je u potpunosti uspjelo, čemu su svjedočile i suze radosnice naše slavljenice. Međutim, ovdje Katarininom iznenađenju nije bio kraj. Uz pjesmu „Kad mi dođeš ti“, s leđa joj je prišao Josip, za kojeg je Katarina vjerovala da je na poslu, u Njemačkoj i zaprosio je.

Uzbuđenim zaručnicima nakon toga su se pridružili i roditelji te su zajedno nazdravili uz šampanjac i mali domjenak. Oni koji prate događanja u našem amfiteatru, sjetit će se nizozemskog para - Maxa Borsbooma i Tamare van der Heijden koji su se 2012. zaručili u Areni, a 2014. vjenčali u Nizozemskoj. Dvije tisuće godina stari lukovi amfiteatra ponovo su svjedočili zavjetima dvoje prekrasnih mladih ljudi koji su upravo na tom mjestu poželjeli da sreća tog trenutka potraje zauvijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.