Hrvatski radio

Radio Pula

Bastijanić će kazneno prijaviti direktora Vodovoda

06.11.2013.

15:03

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisni labinski vijećnik Mladen Bastijanić održao je danas konferenciju za novinare na izvoru Kapelica u kojeg se, kako tvrdi, slijevaju fekalije zbog čega su izvorišta Fonte Gaja i Kokoti zagađena.

Najavio je da će zbog nesposobnosti i neznanja podnijeti kaznenu prijavu protiv direktora labinskog Vodovoda Dine Škopca i predsjednika skupštine Vodovoda.

Zbog nesposobnosti čelništva labinskog Vodovoda, tvrdi Mladen Bastijanić, voda će poskupjeti jednu kunu po utrošenom prostornom metru, a to je poskupljenje na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izglasala vladajuća koalicija. Smatra da se tom odlukom želi prikriti neodgovornost i nerad predsjednika Skupštine Vodovoda i direktora tog poduzeća tijekom njihova dugogodišnjeg mandata. Tom su odlukom prevareni i potrošači vode na Labinštini jer je voda već preskupa, kaže Bastijanić. Labinština ima vode u izobilju, no zbog nemara, nerada i nesposobnosti odgovornih pijemo lošiju vodu od one kojom se opskrbljuju termolektrane, tvrdi Bastijanić.

To što stoji u obrazloženju i izvješću direktora Vodovoda su posve promašeni i zastarjeli projekti koji se provode već 20 godina, istaknuo je Bastijanić, nazvavši prijevarom građana i izvješće koje je na sjednici Gradskoga vijeća podnio direktor Vodovoda Dino Škopac.

Nadalje, Bastijanić tvrdi da će Labin od naknada za potrošnju vode uprihodovati 900 tisuća kuna. Istodobno za iste namjene Pula, Umag i Novigrad dobivaju od Hrvatskih voda i europskih fondova 60 milijuna eura. Bastijanić pita i zašto labinski vijećnici nisu se zapitali gdje su novci od pretpristupnih fondova za odvodnju, a znali su pitati zašto se traži ostavka direktora Vodovoda i predsjednika skupštine Vodovoda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.