Hrvatski radio

Radio Pula

Besplatna radionica snimanja i montaže

14.03.2023.

13:39

Autor: HRT

Pozivnica

Pozivnica

Foto: POU Buje / snimka zaslona

Otvorene su prijave za besplatnu RADIONICU SNIMANJA I MONTAŽE organizirane ususret drugog izdanja Festivala kratkog metra Novigrad. Radionica u trajanju od 5 dana (27.-31. ožujka 2023.) po dva sata dnevno (17:00h-19:00h). Održat će se u Pučkom otvorenom učilištu Buje.

Program je posvećen mlađim uzrastima od 10 do 20 godina starosti, te će primati ukupno 15 polaznika/ca. Radionica je isključivo prilagođena djeci i mladima koji imaju naglašene afinitete prema filmu, snimanju i medijima generalno i/ili pokazuju interes za njima.


Po završetku radionica, polaznici će steći osnovno znanje za izradu vlastitih medijskih radova, naučit će rukovati osnovnom snimateljskom opremom te montirati video u odabranom programu za montiranje medijskog sadržaja.


Edukator Nikola Popović vodit će radionicu uz asistenciju volontera.


Polaznici mogu donijeti vlastitu opremu na radionicu kako bi što bolje i pravilnije naučili upravljati njome, ali će onu glavnu osigurati voditelji i time omogućiti polaznicima korištenje ne tako pristupačne opreme. Najvažnije je da svaki polaznik ima bilježnicu i pribor za pisanje.


Prijave putem www.festivalkratkogmetra.com kroz kontakt formu ili izravno e-mailom (festivalkratkogmetra@gmail.com ) u koji je potrebno napisati: ime, prezime i godište polaznika/ce te ime, prezime i kontakt broj skrbnika/staratelja.


Prijave će biti otvorene do popune slobodnih mjesta.


Aktivnosti koje će se provoditi kroz radionice:


1) Upoznavanje sa temeljima snimanja i filmske edukacije; odabir i razrada teme koja će se najviše svidjeti korisnicima programa.

2) Upoznavanje s osnovnom opremom i tehnikama snimanja.

3) Realizacija i provedba naučenog kroz praksu.

4) Upoznavanje sa tehnikama post-produkcije medijskog sadržaja.

5) Montaža u odabranom programu za montiranje medijskog sadržaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.