Hrvatski radio

Radio Pula

Biskup Franjo Komarica gost Radio Pule tijekom posjeta Istri

11.06.2016.

16:01

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Banjolučki biskupi, ordinarij mons. Franjo Komarica, pomoćni biskup Marko Semeren i 17 svećenika te partikularne Crkve boravili su ovih dana u Istri, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Bio je to posjet s naglaskom na mjesta povezana sa životom, djelovanjem i pogibijom bl. Miroslava Bulešića.

Banjolučki biskupi, ordinarij mons. Franjo Komarica, pomoćni biskup Marko Semeren i 17 svećenika te partikularne Crkve bili su ovog tjedna, u utorak i srijedu, u posjetu Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Bio je to posjet s posebnim naglaskom na mjesta koja su povezana sa životom, djelovanjem i pogibijom blaženog Miroslava Bulešića.

Prvog dana ujutro posjetili su Lanišće, a poslijepodne Svetvinčenat gdje je na grobu blaženog Miroslava Bulešića misno slavlje predvodio mons. Franjo Komarica. U srijedu ujutro bili su u Poreču.

Misno slavlje u kapeli sv. Križa predvodio je monsinjor Marko Semeren, a nakon mise po muzejskom kompleksu Eufrazijane goste je proveo kancelar biskupije prečasni Sergije Jelenić. U poslijepodnevnim satima posjetili su Pulu, pulsko Biskupijsko misijsko sjemenište Redemptoris Mater i pulsku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

O samom hodočašću te o tome kako je došlo do toga da se odlučio sa svećenicima iz svoje biskupije posjetiti Istru, posebno mjesta koja su bila bitna u životu blaženog Miroslava Bulešića mons. Franjo Komarica govorio je kolegici Gordani Krizman. Poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.