Hrvatski radio

Radio Pula

'Bišovo' spojio Zadar i Pulu

31.07.2015.

09:44

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kad je već bilo gotovo sigurno da će Pula i ovoga ljeta ostati bez brodske veze sa sjeverojadranskim otocima i Zadrom, vratio se katamaran 'Bišovo'. Mala, ali za mnoge značajna razlika je - obrnuti smjer polaska. Brod ujutro isplovljava iz Zadra kamo se poslijepodne vraća iz Pule.

Brod 'Bišovo' Linijske nacionalne plovidbe iz Splita održavao je spomenutu liniju 6 godina, odnosno od 2007. do
2012.godine. 2013. godine preuzela ju je Jadrolinija i ubrzo odustala od nje, tako da je prošle godine
katamaranska linija Zadar-Pula bila u prekidu.

Veza je prvi put uspostavljena 17. srpnja a trajat će do kraja kolovoza. Stoga je o njenoj isplativosti zasad teško govoriti, kaže direktorica Linijske nacionalne plovidbe, Antonija Mišura.

Polasci iz Zadra, s ticanjem u Silbi, prema Malom Lošinju i Puli su četiri puta tjedno petkom, subotom (nema uplovljavanja u Silbu), nedjeljom i ponedjeljkom u 9 sati ujutro, a dolasci u Mali Lošinj oko 11.30 sati te u Pulu oko 13.30.

Subotom je malo izmijenjen plovidbeni red: polazak iz Zadra je isto u 9 sati ujutro, ali katamaran zaobilazi Silbu i dolazi na na Ilovik, pa nastavlja dalje prema Malom Lošinju, otoku Unije i uplovljava u Pulu u 13.55.

Povratak iz Pule je tim istim danima (pet, sub, ned i pon) u 16 sati poslijepodne, a dolazak u Mali Lošinj od 18 do 18.20 sati te u Zadar u 20.30 sati, odnosno u 20.55 sati subotom, kada povezuje otoke Ilovik i Unije.

Poslušajte reportažu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.