Hrvatski radio

Radio Pula

Blagdan je prvog kršćanskog mučenika- Svetog Stjepana

26.12.2018.

13:34

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Nikola Ćutuk/Pixsell)

(foto: Nikola Ćutuk/Pixsell)

Foto: - / -

Drugi dan Božića obilježavamo blagdan svetog Stjepana prvomučenika. Prvi je to kršćanski svjedok koji je zbog vjernosti Kristu podnio mučeničku smrt. Danas u većini župa počinje i blagoslov obitelji.

Blagdan svetog Stjepana proslavljen je i u Puli, na misi u župi i samostanu svetog Antuna. A ondje su jedne od najljepših i najpoznatijih jaslica u Istri. Obitelj Valenta iz Pule uz pomoć fratra i časnih sestara izrađuje ih i postavlja već 50 godina. 

Blagdan svetog Stjepana slavit će se poslijepodne i  Svetom Lovreču gdje će biti uprizorene žive jaslice. Program će se odvijati u cijeloj straogradskoj jezgri mjesta, a riječ je o površinski najvećim živim jaslicama u Hrvatskoj. U programu koji počinje u 17 sati, sudjelujue 100-ak kostimiranih mještana koji će oživjeti betlehemski ugodđaj Svete noći. Žive jaslice u Svetom Lovreču bit će uprizorene i 30. ovog mjeseca te 6. siječnja 2019. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.