Hrvatski radio

Radio Pula

Blagdan je Svih Svetih - mnogi posjećuju groblja

01.11.2016.

08:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blagdan je Svih Svetih dan kada se prisjećamo najmilijih koji su nas napustili. Danas i sutra na Dušni dan mnogi obilaze groblja. Na pulskom Gradskom groblju očekuje se oko 250 tisuća ljudi, a kako bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se djelatnici groblja i gradskih poduzeća.

Od ranog jutra gužva na pulskom Gradskom groblju. No djelatnici gradske tvrtke Monte Giro i sve ostale mjerodavne službe su spremne. Proteklih se dana uređivalo groblje, zamijenjen je dotrajali asfaltni sloj, po stazama posipan pjesak, a kako se ne bi stvarale gužve uvedena je i posebna regulacija prometa. Na groblje se osim vozilima, može doći i autobusima javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa koji besplatno voze prijepodne i poslijepodne.

Besplatan prijevoz, ali vozilima, omogućen je i na relaciji od gradskog groblja u Puli do groblja u Štinjanu, i to na zahtjev putnika. I ove će godine, kaže direktor Monte Gira Darko Buršić, groblje u Puli i Štinjanu biti otvoreno 24 sata.


Kao i proteklih godina na centralnom križu pulskog Gradskog groblja, građani će moći upaliti svijeće za sve one koji više nisu s nama, a pokopani su na nekom drugom mjestu. Osim Gradskog groblja Monte Giro uređeno je i groblje u Štinjanu. Proteklih su dana dovršeni kamenarski radovi na opločenju novih niša koje se nalaze između novog i starog dijela, a tlakovcem je poploćen i okolni dio, zaključio je Darko Buršić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.