Hrvatski radio

Radio Pula

Blagdan Tijelova u Istri provode mnogobrojni gosti

26.05.2016.

09:56

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mnogobrojni turisti blagdan Tijelova provede na istarskom Poluotoku. Najviše je Nijemaca, Austrijanaca i Talijana, a očekuje se i nešto veći broj domaćih gostiju koji će produženi vikend provesti u Istri. Predsezona je dobro počela, a i sadašnji buking za sezonu na Poluotoku je veoma dobar.

Istarski gradovi ovih su dana puni turista koji razgledavaju atraktivne turističke znamenitosti te uživaju u predsezonskoj turističkoj ponudi. Dio njih odmor provodi i u Nacionalnom parku Brijuni.


Lijepo je i vrlo zanimljivo, priroda je prekrasna i vrlo dobro očuvana. Ovo je naš drugi put da samo u Hrvatskoj bili smo prije četiri godine u južnoj Dalmaciji u Dubrovniku. S obzirom da su ljudi i zemlja jako lijepi odlučili smo se vratiti i sada istražujemo istarsko područje, ističe turist iz Kanade.

Najznačajniji vjerski blagdan u svibnju Tijelovo popunio je veći dio hotelskih smještajnih kapaciteta na Poluotoku. Manuela Kraljević iz pulskog Arenaturista kaže kako najviše turista ima iz Austrije i Njemačke, ali ističe i kako se promijenila struktura gostiju kojih sve više dolazi s istočnog tržišta.

Uz hotele uskoro se očekuje i veća popunjenost u privatnom smještaju te autokampovima. Da je pred nama dobra turistička godina, ističe i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba koji pojašnjava kako se veća rupa u lipnju ne očekuje pa bi i on trebao turistički biti dobar.

Turistička sezona uskoro počinje, a ona bi, dakle prema sadašnjem bukingu na Poluotoku trebala biti veoma dobra. Rezultati pak, predsezonskog svibnja tek će se zbrajati, no zahvaljujući čak, dvama blagdanima u tom mjesecu, posebice Tijelovu i oni bi trebali biti dobri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.