Hrvatski radio

Radio Pula

Blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Pule

23.12.2021.

13:04

Autor: HRT

Puhački orkestar grada Pule

Puhački orkestar grada Pule

Foto: Puhački orkestar grada Pule / ustupljena fotografija

U Domu hrvatskih branitelja u Puli - u sklopu manifestacije Advent u Puli - u 20 sati nastupa Puhački orkestar grada Pule. U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula te uz pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program klasičnog ugođaja, koji su pulski puhači vrijedno uvježbavali - valcere, uvertire, polku, koračnice. Orkestrom ravna maestro Branko Okmaca, a kroz program će nas voditi Jan Franjul.

Tradicionalni zimski glazbeni događaj izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju - iako uz ograničeni broj mjesta u dvorani. Ulaz je slobodan - uz Covid potvrde, do popunjenja mjesta. Koncert će biti moguće pratiti i putem live streama, a link za praćenje bit će objavljen na FB stranici SAKUD-a Pula. Također, video snimka će biti dostupna nakon koncerta na You Tubeu.


Puhački orkestar grada Pule, osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge - glazbenog centra koji djeluje u Rojcu, a čine ga još Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke.


Pulski puhači i ovom prilikom pozivaju buduće članove da im se pridruže.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.