Hrvatski radio

Radio Pula

Bogat adventski program diljem Poluotoka

09.12.2017.

10:16

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prosinac je mjesec u znaku adventskih događanja, ukrašenih gradova, Svetog Nikole i Djeda Mraza. U ovo vrijeme adventa naša je ekipa zavirili u tri najveća istarska grada. Obišli su Pulu, Poreč i Rovinj.

Pula je prva upalila adventsku svijeću na boru ispred Poratrate. Na Giardinima se proširila Čarobna šuma s kućom Djeda Mraza. Za dvjestotinjak glazbenih i dječjih programa tijekom prosinca na 50 različitih lokacija grad je izdvojio više od 2 milijuna kuna.


Na Rocktarati će nastupiti 15 rock bandova, klizalište je preseljeno na novouređeni trg Kralja Tomislava a Puljani će Novu godinu dočekati na Forumu uz Prljavo kazalište.


U Poreču su ove godine podigli ljestvicu. Za adventske događaje, uređenje grada, besplatno klizalište i darove djeci izdvojili su više od milijun kuna. U Poreču će biti organizirana 4 dočeka Nove godine. Na Trgu Slobode nastupit će Parni valjak, na Trgu Matije Gupca, tu je i dječji doček u podne i repriza dočeka uz Night express 1. siječnja 2018.

Susjedi iz Svetog Lovreča uprizorit će prvi puta žive jaslice, a Porečani ovih dana uživaju uz više od sto programa 


I svjetlucavi Rovinj izdvojio je oko 400 tisuća kuna za bogati program nazvan Božićna čarolija. Događaja će biti od izložbenih, brojnih koncerata, školskih priredbi, filmskog programa, sajma starina te koncerata, a posebno ćemo izdvojiti Rovnj Music festival krajem ovoga mjeseca, kažu u Gradu Rovinju. 
Angažirali su se mnogi ,Turistička zajednica, Kuća o batani, Zavičajni muzej, škole, pučko učilište i ugostitelji koji će ponuditi gastro delicije.Djeca se najviše raduju velikom boru i klizalištu.

Veselo i svečano bit će ovoga prosinca i u ostalim istarskim gradovima i općinama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.