Hrvatski radio

Radio Pula

Bogat program prvog tjedna Adventa u Puli

01.12.2021.

14:03

Autor: Tomislav Šikić

Foto: PFF/ustupljena fotografija

Foto: PFF/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Prvi tjedan Adventa donosi niz programa. Ljubitelji klizanja moći će uživati na novopostavljenom klizalištu na Forumu, čije je otvorenje na rasporedu u subotu, 4. prosinca u 18 sati, a bit će otvoreno radnim danom od 9 do 22 sata, odnosno vikendom od 9 do 23 sata.

Za klizanje neće biti potrebna digitalna covid potvrda, nego će broj klizača i klizačica biti ograničen. Cjelokupni događaj upotpunit će novo zvjezdano nebo, s 80.000 lampica koje će se protezati duž čitave ulice Sergijevaca.

U Čarobnom parku najmlađe očekuju programi četvrtkom, petkom i subotom, a na programu će biti Klaun Marek, Maritniuss Cirkus te Pripovijedanje priča by Baka Mraz Udruge Birikina. Moći će se istražiti i kućica Djeda Mraza, ispred koje je poštanski sandučić u koji se mogu ubacivati pisma s listom želja za božićne poklone. Svako dijete, koje ostavi svoje podatke, dobit će personalizirani odgovor sa Sjevernog pola.

Tradicionalni doček Sv. Nikole na Bunarini održat će se 5. prosinca u 11 sati, a tim povodom održat će se i kazališna predstava za djecu. Zbog uobičajenog iznimnog interesa ulaz za osobe iznad 12 godina bit će omogućen uz pokaz digitalne covid potvrde.

U Advent se ove godine uključio i Povijesni i pomorski muzej Istre; svakodnevno od 17 do 20 održat će se mapping zidina, a petkom i subotom u isto vrijeme i animacija atrija Muzeja.

Započinju i glazbeni programi; promenadni koncerti na Portarati uključuju Top of The Pops u četvrtak i Mariel u petak u 19:30, dok će se u subotu u jutarnjim satima na Tržnici održati promenadni nastup grupe Edi East Trance Blues. U večernjim satima na Danteovom trgu nastupaju DJ Giuly i DJ Wazaby u petak odnosno DJ Milly u subotu.

U petak, 3. prosinca u Galeriji Makina otvorit će se izložba "Remember the way", međunarodna  fotografska izložba nastala u suradnji pulske udruge Film i Film i Korea art & culture kojom se širi svijest o važnosti kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu. Također će se otvoriti i tradicionalna art market izložba u HUiU galeriji. Riječ je o prodajnoj izložbi članova HUIU-a i gostujućih autora, koja će biti otvorena radnim danom od 12 do 20 sati. 

Cjelokupni raspored programa, kao i eventualne izmjene u rasporedu, mogu se pronaći na stranici www.adventupuli.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.