Hrvatski radio

Radio Pula

Bolnica u Puli bit će gotova u roku

31.07.2015.

13:14

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova bolnica u Puli bit će izgrađena na vrijeme, trećina građevinskih radova već je završena, potvrdila je to sanacijska ravnateljica Irena Hrstić.

Gradilište nove bolnice danas su obišli i pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić, istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić, izrazivši pritom zadovoljstvo dinamikom gradnje.

Najkasnije za dvije godine Pula će imati novu bolnicu. Radovi dobro napreduju, većih problema ili zastoja nema, sve ide po planu. Potvrdilo je to i izaslanstvo Ministarstva zdravlja, Županije i Grada, koje je danas obišlo gradilište. Istarski župan Valter Flego već razmišlja o opremi.

Ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić ističe da će se normalizacija prometa u ovom dijelu Pule uspostaviti kad bude gotovo parkiralište nove bolnice. I gradonačelnik Pule Boris Miletić zadovoljan je viđenim.

Nova pulska bolnica, čija se gradnja planira desetljećima, bit će dakle završena prema planu, za dvije godine. Župan Flego otkrio je i planove za prostor dosadašnje vojne bolnice na Stoji, koja bi se u dogovoru s Ministarstvom obrazovanja, trebala prepustiti Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.