Hrvatski radio

Radio Pula

Boris Miletić posjetio Dječji ljetni kamp na Fratarskom

02.08.2017.

14:38

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas polaznike Dječjeg ljetnog sportskog kampa na Fratarskom otoku kojemu je Grad pokrovitelj a gradska Sportska zajednica organizator. Kampu je ovo 11 godina a namijenjen je djeci od 5 do 12 godina.

Stotinjak polaznika i ove je godine učilo osnovne morske vještine poput plivanja, ronjenja, skokova u vodu, jedrenja. Djecom se uz pomoć kolega sportaša i nekolicine prosvjetnih radnika bavi voditelj Kampa, Branko Uležić. Gradonačelnikov obilazak redovita je godišnja praksa. No njegov dolazak nije pomutio nesputanu dječju radost i uživanje u moru.

Tvrtka Fratarski d.o.o. koja održava otok u ovo je popularno ljetno boravište Puljana ove godine uložilo oko 400 tisuća kuna. Među ostalim, obnovljeni su svi sanitarni čvorovi a nekolicina ih je dobila solarne panele za zagrijavanje vode. Ljetnim stanovnicima nude se i brojni programi poput koncerata, filmskih projekcija i ovogodišnja novost -čitaonica na otvorenom.

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.