Hrvatski radio

Radio Pula

Božićna kampanja zajednice Arka Korablja

07.12.2020.

10:38

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Facebook/Arka Korablja

Foto: Facebook/Arka Korablja

Foto: - / -

Arka Korablja, zajednica koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove obitelji i prijatelje, pokreće božićnu kampanju "Ljubav koja spaja". Putem različitih kanala, pozivat će postojeće i nove prijatelje da svojom donacijom podrže rad Arkinog dnevnog centra.

Osobe s intelektualnim teškoćama po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške i prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tek 7,3 % odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima su uključene u neki oblik dnevnih aktivnosti. 

U Arkinom dnevnom centru provode se rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente, uče se svakodnevnim životnim vještinama kao što su komunikacija, učenje bontona, engleskog jezika, kreativne aktivnosti, sportske aktivnosti, logopedski rad, priprema obroka, odlazak u dućan, plaćanje računa u dućanu itd.

"Ljubav koja spaja" riječi su četrdesetogodišnjeg Ladislava, osobe s intelektualnim teškoćama, koji je u Arci gotovo 10 godina. Tu je pronašao prijateljstvo, zajedništvo, poštovanje, osjećaj dostojanstva i, kako sam kaže, “ljubav koja spaja”. Ovom kampanjom Zajednica želi pokazati da je upravo to - mjesto gdje ljubav spaja osobe s intelektualnim teškoćama, asistente, volontere, dobročinitelje i sve prijatelje.

Tijekom prosinca objavljivat će na webu i društvenim mrežama te preporučivati proizvode iz Arkine radionice koje preporučuju za božićne darove.

Arka Korablja osnovana je 2007. godine u Zagrebu kao dio međunarodne federacije L'Arche International koja od 1964. djeluje u 37 zemalja i okuplja više od 10 000 članova. Omogućava da 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama imaju mjesto potpore, gdje kroz svakodnevne programe doprinose izgradnji društva u kojem žive. 

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.