Hrvatski radio

Radio Pula

Božićno-novogodišnje manifestacije u Istri

04.11.2020.

17:57

Autor: Klara Dujmović.

Advent u Puli (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Advent u Puli (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Foto: - / -

Bliži se najblještavije razdoblje godine. I dok smo ranijih godina s nestrpljenjem očekivali početak Adventa, ovo izdanje Božićno-novogodišnjih manifestacija bit će puno skromnije u svim našim gradovima. Pula će zbog pandemije koronavirusom smanjiti programe, a isto najavljuju Poreč i Rovinj.

Blještavilo, lampice, druženja i gužve na Giardinima. Na takav smo Advent u Puli navikli ranijih godina. Ove će biti u izmjenjenom izdanju. Kncerata, okupljanja, klizališta i organiziranog dočeka nove godine neće biti. Grad će se ukrasiti, a na Giardinima postaviti kućice za prodaju hrane i suvenira. 

- Jučer smo objavili javni poziv da vidimo koliko ima zainteresiranih i tko će se javiti. Računamo da ćemo sljedeći tjedan krenuti u pregovore i osmisliti cjeloviti blaganski ugođaj u Puli . kaže organizatorica manifestacije "Prosinac u Puli" Gordana Restović.

"Prosinac u Puli" ne donosi bogatsvo programa na koje su Puležani navikli. Evo nekoliko mišljenja građana:

- Definitivno bi trebalo biti kao inače, da.

- Treba se paziti. Treba nositi maskice i imati distancu. Ono što stručnjaci kažu.

- Ja smatram da je bespotrebno raditi koncerte i skupljati ljude, ali da bi trebalo ipak biti nekog Adventa.

Biti će Adventa no u puno skromnijem obliku u svim našim gradovima pa tako i u Rovinju i Poreču. Ni ondje neće biti klizališta, niti koncerata. Ajna Temimović iz Grada Poreča ističe da će se na trgu Matije Gupca dati adventske kućice u najam za kunu, promovirat će ugostitelje po starogradskoj jezgri, no bit će to daleko od najvećeg Adventa u Istri koji je protekle 4 godine privukao brojne goste.

- Kada računamo to u protekle 4 godine, gotovo smo na 100% povećanja od onog kad nije bilo Adventa. Naravno, tu su sudjelovale i velike hotelske kuće što smo se ove godine reorganizirali, a dio ćemo prebaciti na Turističku zaejdnicu. Teško je napraviti Advent koji je nekada stajao više od milijun kuna. Još slažemo programe.

Sve će se morati usuglasiti sa Stožerom. Sada je njavažnije sigurno i zdravo ući u 2020. godinu pa makar i s manjim doživljajem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.