Hrvatski radio

Radio Pula

Brazilski dani u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici

19.10.2016.

12:34

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici počinju 4.Brazilski dani u sklopu kojih će se održati književne promocije, okrugli stol i koncert. Program počinje predstavljanjem dviju knjiga "Quinta Pitanga" i "Vrijeme badema" autorice Maje Klarić.

Spisateljica će osim čitanja stihova govoriti svojem boravku u Brazilu gdje je bila dio UNESCO-vog rezidencijalnog programa za književnike. Druženje s autoricom počinje u 18 sati u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici gdje će se do petka održati raznovrstan program na temu Brazila. Tako će sutra biti prikazan dokumentarni film o raznolikosti brazilskoga društva, a u petak će se održati okrugli stol te koncert kantautorice Elis Lovrić.

Od ostalih kulturnih događanja na poluotoku valja izdvojiti program u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Bujama gdje će večeras u 18 sati biti igraonica za djecu i roditelje pod nazivom "Čitajmo i igrajmo se s prof. Baltazarom". Mala galerija porečkog Pučkog otvorenog učilišta ugostit će od večeras radove slikarice Amine Konate Visintin dok će se u Buzetu održati program u sklopu Dana slovenske kulture u Istri. U 18 sati u tamošnjem Narodnom domu otvara se izložba slika članica Slovenskoga kulturnog društva, a u glazbenom dijelu programa nastupit će gošće iz Sežane.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.