Hrvatski radio

Radio Pula

Brijunska arhitektonska radionica

05.09.2015.

17:35

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Brijunima je u tijeku 14. međunarodna radionica arhitekture fortifikacija. Gosti Nacionalnog parka studenti su i nastavnici arhitektonskih fakulteta u Ljubljani i Krakovu te zagrebačkog Rudarsko- geološko-naftnog fakulteta.

Radionica je nastavak ranije započetih projekata na istraživanju, evidentiranju, dokumentiranju i vrednovanju kulturno-povijesnih i krajobraznih vrijednosti Velikog i Malog Brijuna.

Stručni voditelji i pozvani gosti u sedam će dana kroz edukativne programe održati desetak terenskih i seminarskih predavanja. Također će na Malome Brijunu nastaviti geološka istraživanja te inventarizaciju povijesnih hortikulturnih površina, s prijedlogom smjernica za njihovo uređenje. Istraživat će i evidentirati topničko naoružanje fortifikacija Malog Brijuna, dok na Velikom Brijunu planiraju dopuniti elaborat o oštećenjima struktura baterija Giacone i Kavarola. Brijunska arhitektonska radionica završava 14. ovoga mjeseca.

Poslušajte tonski prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.