Hrvatski radio

Radio Pula

British Tobacco kupio TDR

01.06.2015.

10:32

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

British American Tobacco-u izvjestan je novi vlasnik Tvornice duhana Rovinj. Ugovor o ovoj, pola milijarde eura 'teškoj' transakciji, još samo treba potvrditi skupština dioničara Adris grupe.

Adris grupa ovom transakcijom izlazi iz duhanskog biznisa. Stoga postignuta cijena, iako su njome zadovoljni, nije najvažnija već je to sigurnost 350 radnih mjesta u pogonu u Kanfanaru, istaknuo je predsjednik uprave TDR-a Mato Zadro.

Uz dobru zaštitu radnika u Adris grupi sigurni su kako će novi vlasnik nastaviti suradnju i s domaćim uzgajivačima duhana te da će zadržati ime brenda koji je na tržištu duhanskih proizvoda sinonim za TDR. Sindikat je sa sadržajem ugovora bio upoznat u petak, dan uoči njegovog potpisivanja u Londonu i zadovoljni su njime, kaže Šimo Orešković predsjednik sindikata PPDIV-a.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nije upoznat s detaljima transakcije. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić pozdravlja još jedno strano ulaganje u Hrvatsku. Žali međutim, što tako profitabilna industrija ipak nije ostala u domaćim rukama. Prodaja će dati novi zamah razvoju TDR-a , uvjeren je čelnik Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Iako vrijednu transakciju još mora potvrditi glavna skupština Adris grupe, očekuje se kako će dioničari na skupštini 14. srpnja, prihvatiti preporuku Nadzornog odbora i Uprave i odobriti kupoprodajni ugovor.

Poslušajte više u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon