Hrvatski radio

Radio Pula

Brodogradilište Treći maj u sklopu Uljanik Grupe bilježi dobit

01.03.2017.

14:46

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brodogradilište 3. maj, koje posluje u sastavu Uljanik Grupe, ostvarilo je lani gotovo devet posto više prihode nego godinu ranije. U knjizi narudžbi sada je 11 brodova ukupne vrijednosti gotovo dvije milijarde kuna.

Prema podacima iz financijskog izvješća tvrtke, prihodi su lani dosegnuli 877,6 milijuna kuna, što je 0,6 posto više nego godinu dana prije. Poslovni rashodi iznosili su 847,2 milijuna kuna, ili 18 posto više nego godinu dana prije. Prije četiri godine opcije su bile likvidacija ili Uljanik Grupa.

Potkraj 2016. u knjizi narudžbi 3. maja bilo je 11 brodova, ukupne vrijednosti 1,8 milijarde kuna, a u brodogradilištu je bilo ukupno 1.312 zaposlenih. Ovih je dana u 3. maju isporučen tanker Panagia Thalassini nosivosti gotovo 50.000 tona za prijevoz nafte i kemikalija ciparskoj tvrtki Highlink Shipping Company. To je prvi od dvaju tankera istih karakteristika za ciparskog naručitelja.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.