Hrvatski radio

Radio Pula

Brodogradilište Uljanik - istraga traje - drugi dio plaće stiže

15.11.2017.

16:25

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom brodogradilištu "Uljanik" traje istraga o uzrocima nedavne nesreće i razlozima nekontroliranog plutanja broda platforme u izgradnji za vrijeme nedavne olujne bure. Ronioci su se danas uspjeli spustiti do broda a rezultati će biti poznati sutra. U

U pulskome Uljaniku istražuju se okolnosti nesreće i usporedo otklanjaju posljedice prekjučerašnje havarije u tom brodogradilištu kada je brod platforma u izgradnji pod naletima bure udario u brod prepun goriva. Prva grupa ronioca pregledala je potonuli brod ali još nema podataka o eventualnim oštećenjima ili daljnjem istjecanju nafte. I dok se u međuvremenu sustavno mijenjaju upijajuće brane uokolo potonulog broda s 14 tona goriva,kako bi se spriječilo onečićenje mora, među zaposlenima raste zabrinutost i zbog ovotjedne isplate tek polovice plaće. U upravi kažu da je riječ o uobičajenoj odluci. Evo što su rekli direktor korporativnih komunikacija Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić, radnik Miroslav Andžić i sindikalni povjerenik Dino Šverko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.