Hrvatski radio

Radio Pula

Brtonigla obilježava jesen dvama gourmet događajima

29.10.2021.

19:04

Autor: Tomislav Šikić

Gljivarski kotlić (Foto: TZ Brtonigla/ustupljena fotografija)

Gljivarski kotlić (Foto: TZ Brtonigla/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Gourmet manifestacija "Okusi jeseni" održava se u Brtonigli do 21. studenoga, a u vikendu pred nama Dani gljiva u organizaciji mikološkog društva Boletus. Ulaz na Dane gljiva bit će moguć samo uz COVID potvrde.

Gourmet manifestaciju "Okusi jeseni" u Turističkoj zajednici Brtonigle najavljuju kao "događaj koji uključuje jesenske plodove kao što su tartufi, gljive, buče, dunje, kesteni, šipak nar, crveni radič…. i sljubljuje ih u posebno osmišljene menije koji će se nuditi po promotivnim cijenama, a za punoću okusa odlični dodatak svemu tome biti će lokalna ulja i vina, koja će dočarati savršenstvo okusa i mirisa".

"S dolaskom prvih hladnih dana, okusi postaju jasniji, intenzivniji i odlučniji, jaki zemljani tonovi ulaze u jelo i pojavljuju se sastojci koji se dobro podvrgavaju robusnim pripravcima koji izazivaju potragu za toplinom. Krem juhe od buče, tjestenina s gljivama ili tartufima, pečenje, pirjano meso i mirisni deserti ponovno su protagonisti stola nakon svježeg i laganog ljetnog razdoblja", pozivaju iz Brtonigle. 

Zbog velikog iskazanog zanimanja događaj će trajati do 21. studenoga u konobama i restoranima (Food & Wine Primizia, Konoba Astarea, Konoba Morgan i Konoba Silvano). 

U subotu i nedjelju 30. i 31. lisopada u Brtonigli najavljuju Dane gljiva u organizaciji mikološkog društva Boletus. Manifestacija će biti otvorena za javnost, ali će ulaz biti dozvoljen samo onima koji posjeduju EU covid potvrdu.

Priprema gljivarskih jela (Foto: TZ Brtonigla/ustupljena fotografija)

Priprema gljivarskih jela (Foto: TZ Brtonigla/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.