Hrvatski radio

Radio Pula

Buje - vikend posvećen poeziji

19.03.2021.

16:38

Autor: Tomislav Šikić

Foto: POU Buje/ustupljena fotografija

Foto: POU Buje/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Ulični pjesnik Matko Abramić iz Varaždina zabavljat će Buježe i njihove goste u subotu 20. ožujka svojim osebujnim poetskim performansom. A u nedjelju 21. ožujka putujuća knjižara Bookmobil dolazi te će za Dan poezije organizirati štand isključivo sa zbirkama hrvatskih i stranih pjesnika.

Ulični pjesnik Matko Abramić iz Varaždina prolaznicima će pisati pjesme na staroj pisaćoj mašini. Recite mu riječ, izmaštat će vam pjesmu u tili čas i pročitati naglas. 

Abramić, Matko (1984., Čakovec) radi kao urednik poezije u izdavačkoj kući Sandorf. Objavio tri zbirke poezije: ono je samo olujne boje (2007.), Mala doza samizdata (2017.) i Segunda dosis (2020.). Na varaždinskom Špancirfestu, zagrebačkom Cest is d'Best na na Danima grožđa u Bujama, na Interliberu, Adria Art Annale-u (Split) te na mnogim drugim manifestacijama u regiji izvodi(o) performanse Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu na kojima prolaznicima piše pjesme na staroj pisaćoj mašini. Zajedno s Michaelom Reedom (Mitjom Smiljanićem) napisao, producirao i režirao kratki igrani film Edgar koji je prikazan na nekoliko europskih festivala kratkog igranog filma. Živi na potezu Varaždin – Zagreb.

Nedjhelja: od 10 do 15 sati - Centar grada (ispred kružnog toka) 

RAZMJENA KNJIGA - Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko!

Osim toga, u Bookmobilu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi Maje Klarić i Gorana Blaževića, a sve pjesničke zbirke u nedjelju će biti na velikom popustu.

Bookmobil omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. Zbivanje organiziraju Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika i Pučko otvoreno učilište iz Buja, a prvo je u nizu gostovanja diljem zemlje kao dio programa "Bookmobil - putujuća knjižara" koje je podržalo Ministarstvo kulture i medija u sklopu Godine čitanja.

Foto: POU Buje/ustupljena fotografija

Foto: POU Buje/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR