Hrvatski radio

Radio Pula

Buking za sezonu već sada izvrstan

18.02.2017.

08:09

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred nama je čini se, još jedna uspješna turistička sezona. Buking je već sada dobar, pa je na nekim tržištima zabilježen rast od čak 50 posto u odnosu na lani. I u Istri je turistička godina izvrsno počela - u prvih mjesec i pol dana dolasci su veći za 14, a noćenja za 20 posto u odnosu na 2016.

Turistička sezona u našoj se zemlji sve više produžuje, pa se opravdano može govoriti o turističkoj godini, tako barem pokazuju dobri rezultati ostvareni u siječnju. A čini se da će se takvi rezultati nastaviti jer je sadašnji buking kaže ministar turizma Gari Cappelli. Ističe kako smo na svim tržištima po bukingu iznad europskog prosjeka. Na nekim tržištima, poput Velike Britanije rezervacije su veće za 50 posto, Franske 40 posto, Njemačke 6 do 7 posto, a buking je dobar i na talijanskom tržištu. 

Rezervacije su trenutačno za 4 do 5 posto bolje i kod slovenskih gostiju, a raste i buking na američkom tržištu, dodaje Cappelli. I u Istri očekuju dobru sezonu. Samo je u siječnju ostvareno gotovo 40 tisuća noćenja više nego lani, ističe direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Ističe kako je to velik uspjeh jer govorimo o početku godine kada nam dolazi malo gostiju, a sada smo dokazali da i u tom razdoblju možemo ostvariti dobar rezultat.

O rezervacijama za sezonu nikad se nije govorilo već u siječnju jer bi se primjerice hoteli počeli rezervirati tek na proljeće. Ove godine, međutim svi imaju izniman porast rezervacija i kako sada stvari stoje, ponovno nas čeka uspješna turistička sezona.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.