Hrvatski radio

Radio Pula

16:00 / 13.04.2017.

Autor: Elvira Tripović

Buzet, poduzetnicima i dalje poticajne proračunske kune

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući gradskim mjerama za poticanje poduzetnika, u Buzetu je tijekom proteklih 6 godina otvoreno sedam stotina novih radnih mjesta te investirano oko tri i pol milijuna kuna. Kaže gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić te najavljuje daljnje mjere za poticanje poduzetnika na području grada.

Gradonačelnik Žulić najavio je kako će Grad Buzet i ove godine kroz 15 mjera poduzetnicima dodijeliti blizu 900 tisuća kuna. "Sve analize pokazale su kako te mjere daju rezultate", kaže gradonačelnik Žulić. Dodaje i kako su izdvajanja za poduzetnike svrstala Buzet u sam vrh liste gradova koji najviše pomažu obrtnicima i poljoprivrednicima. Prema podacima portala gradonacelnik.hr Buzet je peti na listi gradova po visini izdvajanja iz proračuna za poticanje gospodarstva po glavi stanovnika, te sedmi po udjelu tog izdvajanja u proračunu, naglašava gradonačelnik Žulić. U buzetskom proračunu ove je godine za poticanje poduzetništva i poljoprivrede osigurano 890 tisuća kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.