Hrvatski radio

Radio Pula

Čelnici Uljanika danas u Zagrebu u Vladi

26.09.2018.

09:47

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Čelnici pulskog Uljanika sastali su se u Zagrebu s čelnicima Vlade s kojima su razgovarali o planu restrukturiranja i teškoj situaciji u brodogradilištu. Uoči odlaska jučer su se sastali s predstavnicima triju Uljanikovih sindikata i Stožerom za obranu Uljanika.

U ovom je trenutku još prerano za konkretnu procjenu troška koji bi država mogla imati zbog teškoća Uljanik grupe, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat, dodajući kako će taj trošak svakako biti manji nego što procjenjuju rejtinške agencije. Ministar se sastao s Upravom pulskog Uljanika, koja je jučer sa sindikatima predstavila Plan za opstanak brodogradilišta.

Uprava tvrdi da se Uljaniku nije javio nijedan novi strateški partner te poručila da neće moći isplatiti sljedeću plaću radnicima bez suradnje s državom. 

Podsjetimo i sindikati i Uprava složili su se da od Vlade očekuju jasne odgovore na pitanja podupire li brodogradnju, radi li na dugoročnom sustavu pravodobnog financiranja, te ima li druge potencijalne strateške partnere s kojima razgovora, budući da takve izjave ministri daju medijima.

Uprava je jučer jasno rekla da se Uljaniku nije javio nijedan novi strateški partner te poručila da neće biti u mogućnosti isplatiti iduću plaću radnicima bez suradnje s državom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.