Hrvatski radio

Radio Pula

Čelnici Vlade u Istri - sjednica Vlade u Puli

13.09.2018.

10:12

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Vlada Republike Hrvatske danas boravi u Istarskoj županiji. Posjet je počeo u Pazinu gdje su se premijer i ministri sastali sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pazina Renatom Krulčićem te predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem. Sudjelovat će i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Nakon Pazina premijer Plenković posjetit će brodogradilište Uljanik za koje se traži rješenje putem novog plana restrukturiranja i odabira strateškog partnera. Plenković će se sastati s predstavnicima Uprave, sindikata i radnika. Slijedi Vladina sjednica na čijem je dnevnom redu 25 točaka koje se odnose na projekte vezane za Grad Pulu i Istarsku županiju.

Među njima su zaključak o iskazivanju namjere za darovanje dijela Vojnog letjelišta Pula Općini Ližnjan, odluka o osnivanju Povjerenstva za turistički razvojni projekt "Veliki Brijun" kao i nekoliko zaključaka vezanih za prometnu infrastrukturu.

Na dnevnom redu je i odluka o sklapanju sporazuma za realizaciju više projekata - bivšeg vojnog kompleksa "Muzil", lokaliteta "Hidrobaza" te uvale "Saccorgiana".

A uoči sjednice Vlade u Puli predsjednik IDS-a Boris Miletić u pisanoj je izjavi za medije naveo kako od Vlade danas očekuje konkretan odgovor na tri pitanja - što će biti s Uljanikom za godinu dana, što će biti s brodogradnjom u Hrvatskoj i 'zašto tvrtke u Istri imaju drugačiji tretman od tvrtki u ostatku Hrvatske'. 

Osim toga, dodao je, od Vlade očekuje da poštuje jasno i nedvosmisleno stajalište najviših predstavničkih tijela Istarske županije i Grada Pule, koji u nedavno potpisanoj Deklaraciji o Uljaniku zahtijevaju zadržavanje brodogradilišta Uljanika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.